Voor elke boom een boom

Voor elke boom een boom

In een PEFC-gecertificeerd bos zorgt de boseigenaar ervoor dat wat geoogst wordt ook weer bijgroeit. Daardoor wordt er continu CO2 opgenomen door de bomen en hebben PEFC-gecertificeerde bossen een positieve impact op het klimaat. Help ???? natuur een handje. 

PEFC™ is een wereldwijd gedeponeerd handelsmerk en mag daarom enkel en alleen door houders van een logolicentie, met inachtneming van de logogebruiksregels  worden gebruikt. PEFC gecertificeerde bedrijven kunnen een gratis logolicentie aanvragen bij PEFC Nederland. Na goedkeuring ontvang je dan de inloggegevens voor de online Labelgenerator. Online kunt u, op een eenvoudige wijze, de logo’s en labels met jouw persoonlijke logo licentienummer, genereren en downloaden.

Bedrijven die het PEFC Chain of Custody certificaat hebben zijn de enigen die het PEFC logo op producten mogen (laten) aanbrengen. Voorbeelden van zulke producten zijn pallets, verpakkingen, hekken, meubels, kranten en tijdschriften.

Onder beperkte voorwaarden mogen ook niet gecertificeerde organisaties, bijvoorbeeld onderwijsinstellingen, het promotionele label (off-product) voor promotionele, informatieve en educatieve doeleinden gebruiken. Kijk hiervoor in de label gebruik handleiding.

Uit het onderzoek van GfK onder 13.000 consumenten blijkt dat meer dan 80% van de consumenten wil dat bedrijven die grondstoffen uit duurzaam beheerde bossen inzetten dit ook vermelden op hun producten.

Bron = PEFC Nederland 

Meer info?