ARCHITECTEN ZIEN TOEKOMST IN CIRCULAIR BOUWEN

ARCHITECTEN ZIEN TOEKOMST IN CIRCULAIR BOUWEN

Architecten zien toekomst in circulair bouwen

60% van de architecten heeft nog geen ervaring met circulair bouwen, maar beweert toch de basisprincipes onder de knie te hebben. Slechts 7% moet toegeven dat hij of zij er al wel eens van gehoord heeft, maar er weinig of niets van afweet. Het merendeel van de architecten is van plan om zich (nog
verder) te verdiepen in circulair bouwen. 43% wil daar absoluut werk van maken, een bijna even groot percentage is daar eveneens toe bereid, maar heeft nog geen concrete plannen in die richting. Slechts 16% ziet er geen heil in om het circulair bouwen onder de knie te krijgen. 12% bij gebrek aan tijd, 4% omdat hij of zij het niet nodig vindt.

Veertigers het meest begaan met circulair bouwen, zestigplussers het minst

De wil om meer in te zetten op circulair bouwen is aanwezig bij alle leeftijdscategorie├źn, maar toch zien we wat dit betreft significante verschillen als we de antwoorden van de verschillende generaties naast elkaar leggen. De veertigers zijn duidelijk het meest begaan met circulair bouwen en hebben er ook de meeste ervaring mee. Bijna de helft van deze leeftijdsgroep heeft al een of meer circulaire projecten in de portefeuille en de wil om zich hier verder in te verdiepen is eveneens het grootst bij deze leeftijdsgroep.

LINK =  Architectura.be

Meer info?