BOUWEN MET DE BOUWMEESTER

Bouwen is één groot avontuur, je hebt geen idee wat je allemaal te wachten staat. Bouwen wordt ieder jaar duurder.  Welk budget heb je precies nodig? Is jouw (ver)bouwdroom wel haalbaar met het budget dat je voorzien hebt?

Klimaat en milieu zijn hot topics. De regelgevingen opgelegd door de overheid worden steeds strenger. Maar aan welke regelgeving moet jouw woning voldoen?

Hoe kies je bouwpartners en vakmensen?. Voor welke woonvorm ga je?

Luc Desloovere was in een vorig leven technisch regent bouwkunde. De link naar de naam Bouwmeester is een kleine stap en spreekt haast voor zich. Begeleiden en advies geven zitten immers in zijn DNA. De bouwsector is zijn passie.

Al jaren geeft hij als bouwmeester advies aan bouwers en verbouwers.

De bouwstenen

De bouwstenen

De bouwmeester beschikt over een aantal bouwstenen:

-        Jarenlange ervaring

-        Grondige kennis van bouwmaterialen

-        Selectie van bekwame bouwpartners zoals architecten, interieurarchitecten, tuinarchitecten, ingenieurs en studiebureaus

-        Besparing tijd en kosten

 Al deze bouwstenen samen zorgen ervoor dat jouw project in goede banen wordt geleid.


Begeleiding

De bouwmeester fungeert als bindmiddel tussen alle partijen.

Waarom een tussenpersoon? . De bouwmeester geeft neutraal advies en werkt onafhankelijk. Tijdens de eerste evaluatiegesprekken met de bouwheer gaat hij nauwgezet te werk. Alle wensen en dromen vertaalt hij naar de architecten.

Hier en daar stuurt hij bij om de juiste beslissingen te nemen. Op basis van dit gesprek begeleidt en adviseert hij de bouwheer.

Een goede samenwerking is essentieel en kan enkel als alle partijen – geselecteerd op basis van kennis en ervaring – op dezelfde golflengte zitten.

De bouwmeester vormt de link tussen bouwheer , architect en algemene aannemer.

De meeste bouwheren hebben te weinig tijd en/of onvoldoende kennis om hun project zelf aan te sturen. Samenwerken met de juiste partners is van groot belang. De bouwmeester is jouw persoonlijke adviseur en staat je bij met advies en raad. Om te vermijden dat er zaken mislopen, is het belangrijk het juiste bouwteam samen te stellen. Een goede keuze bespaart je immers achteraf veel tijd en kosten.

De bouwmeester is jouw persoonlijke back-up

Het startsein is gegeven voor jouw project. Alle betrokken partijen weten wat hen te doen staat. Hij bezoekt de werf en volgt nauwgezet de werken op. De bouwmeester werkt zoveel mogelijk achter de schermen. Op die manier krijgt de bouwheer het gevoel dat hij zelf nog steeds de knoppen bedient. Vol vertrouwen gaat hij dit avontuur aan, wetende dat de bouwmeester zijn persoonlijke back-up is. Een back-up die neutraal adviseert en begeleidt.